אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות


שלום Guest, ברוך הבא
פסטרמה ביתיתצילום: בתיה דורון *
נקרא 16379 פעמים 16379 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.9 ציון: 4.9

פסטרמה ביתית

4.9 כוכבים

בתיה דורון

באדיבות: בתיה דורון, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 25.06.11

מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.

משך ההכנה: הכנת הפסטרמה 10 דקות, השריה במרינדה 24 שעות ואפיה של 1 שעה מספר מנות: 10 מנות

רשימת מצרכים:

לנוזל הכבישה:
1 קילו חזה הודו
3 כוסות מים
3 כפות מלח גס
2 כפות סוכר חום 
1 כפית פלפל אנגלי
4  עלי דפנה 
6 שיני שום חתוכות לחצי ללא הקליפה – תוספת שלי – אני שמתי שלמות

לציפוי:
3 כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  • לערבב את חומרי המשרה , להניח את נתח הבשר בכלי ועליו לשפוך את המשרה. חשוב שהכלי יהיה כזה שנוזל המשרה יכסה את כל הנתח. ההשריה חשובה לתהליך ספיגת הטעם ועסיסיות הנתח כך שחשוב שכל הנתח יהיה מכוסה בנוזלים.
  • לאחסן את הכלי סגור היטב במקרר ל 24 שעות.
  • לאחר 24 שעות מוציאים את הבשר מהמשרה , מנגבים אותו היטב בניר סופג וקושרים אותו בעזרת חוט קשירה (חוט שפגאט שקונים בחנות לחומרי בניין) או רשת על מנת לעצב לו צורה סבירה לצלייה.
  • מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים אותם על הנתח מכל צידיו. 
  • משרים את הנתח לעוד 24 שעות במקרר עם הציפוי. אפשר לדלג על שלב זה ולעבור מיד לצלייה.
  • להניח את הנתחים בתבנית על מצע דק של מלח יבש.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה כשמידי פעם הברשתי את הבשר עם נוזלי הציפוי.

מוזמנים להכנס לבלוג שלי, שם אפשר לראות את תהליך ההכנה מתחילה ועד סופו.

 

קישור לבלוג: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2056110&r=1



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.9

תגובות גולשים למתכון פסטרמה ביתית:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד שונות:

קובה יונה קובה יונה

המנה בהשראתה ועל שמה של חברה טובה, שכמו המנה הזאת יש בה הכל, גם מהעממיות החום והאהבה שיש בקובה וגם מהחדשנות והמקוריות שיש במרק ובשאר המרכיבים.
באדיבות: roiku23 | תאריך פרסום: 02.10.12
גלילות חצילים וסינטה גלילות חצילים וסינטה

מתכון קיץ של השף ניר צוק להכנת גלילות חצילים וסינטה.
באדיבות: שף ניר צוק | תאריך פרסום: 06.08.12
פסטרמה ביתית פסטרמה ביתית
בתיה דורון

מתכון להכנת פסטרמה ביתית, עם עלי דפנה, שום, דבש, רוטב סויה, פלפל אנגלי ועוד.
באדיבות: בתיה דורון | תאריך פרסום: 25.06.11
צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי
lemon3.co.il

מתכון להכנת צלעות כבש או בקר ברוטב רטטוי, קל להכנה ומרגיש וטעים כמו איטליה.
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 19.05.11
איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט) איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)

מעולם לא הכנתי חמין (צ'ולנט) קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין.
באדיבות: לירון ליבסקינד | תאריך פרסום: 25.04.11
תבשיל בורגול כתוספת למנה עיקרית תבשיל בורגול כתוספת למנה עיקרית
לינדה

תבשיל בורגול עשיר וטעים כתוספת לבשר. טעים, מזין, ולא כרוך בעבודה רבה.
באדיבות: לינדה | תאריך פרסום: 14.04.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)

הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks





סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד